Palestinijnen and Internationale activisten planten olijf bomen op land in Burin, dat bedreigd wordt met confiscatie

Palestijnen en internationale activisten plantten met succes tientallen olijfbomen in het noorden van de Westelijke Jordaanoever in het dorp Burin bij Nablus.
zij legden foto’s van prominente activisten voor de aangeplante jonge boompjes. Sommige van deze activisten werden gedood door het Israëlische leger, anderen zijn Palestijnse politieke gevangenen.



De activisten die herdacht werden:
Bilal Al Najjar Martyr from Burin
Munther Amira Political Prisoner
Tom Hurndall ISM Activist
Khalida Jarrar Political Prisoner
Ahed Tamimi Political Prisoner
Rachel Corrie ISM Activist
Vittorio Arrigoni ISM Activist
De actie werd georganiseerd door The Popular Struggle Committee, maar werd ook bijgewoond door Yahia Kadous, het hoofd van de gemeenteraad in Burin, activisten van de Arabische groep voor de bescherming van de natuur, internationale solidariteitsbeweging, Stop The Wall en The Enlightenment Forum Tanwer.

Het ontmoetingspunt voor de actie van vandaag was op de middelbare school in Burin, dezelfde school die vorige week drie dagen op rij werd aangevallen door het Israëlische leger. Het Israëlische leger vuurde elke dag traangas en granaten af ​​op de schoolkinderen. Veel kinderen en leraren leden aan vergiftiging verschijnselen van traangas.
Het leger filmde de kinderen met een bewakings-drone voordat ze op de derde dag van de aanval de school betraden om een ​​beslissing tot confiscatie van land uit te vaardigen voor ongeveer 26 dunums (2,6 hectaren), die bij de school hoort; dit was hetzelfde stuk land waar vandaag de olijfboomplantactie plaatsvond.
Het is ook de moeite waard om te vermelden dat het Israëlische leger in het verleden 1000 dunums (100  hectaren) land in beslag heeft genomen dat tot de school behoorde.
Israël gaf de school een confiscatie bevel voor de ontwikkeling van een ‘veiligheidsmuur’. Meestal wordt een muur gebouwd om meer Palestijns land af te kunnen nemen.

Het dorp Burin is omringd door Joodse nederzettingen. De illegale nederzetting van Yitzar en talloze illegale kolonisten buitenposten in op de heuvel tegenover Burin gebouwd . Historisch gezien worden deze buitenposten eerst erkend door de staat Israël en vervolgens ontwikkeld tot permanente illegale nederzettingen. De kolonialistische kolonisten uit Yitzar zijn notoir gewelddadig en hebben de Palestijnse dorpsbewoners en eigendommen in Burin ontelbare malen aangevallen, vaak met de steun van het Israëlische leger.

Iedereen verzamelde zich op de school in Burin om 11 uur ‘s ochtends. Een gedenkplaat was een geschenk van het Popular Struggle Committee aan de International Solidarity Movement ,ter ere van Rachel Corrie en ter nagedachtenis aan haar. Rachel Corrie werd vijftien jaar geleden op 16 maart vermoord terwijl ze vrijwilligerswerk deed met de internationale solidariteitsbeweging in Rafah Gaza, die probeerde de vernietiging van Palestijnse huizen te voorkomen toen een Israëlische bulldozer haar overviel.

Het leger verzamelde zich op de top van de heuvel terwijl de gemeenschap en activisten liederen zongen en scandeerden terwijl ze olijfbomen sproeiden en aanplantten. Tegen het einde van de actie verzamelden kolonisten zich ook bij buitenposten, maar verrassend genoeg werden de activisten niet belet om meer dan een dozijn olijfbomen te planten. De actie van vandaag was enorm succesvol.

Wael Al Faqih, die vandaag bij de actie aanwezig was, is actief in het volksverzet en ook lid van The Enlightenment Forum Tanwer.

Wael verklaarde: “Dit land werd verdedigd door het bloed van de martelaren van het Palestijnse volk en de martelaren van activisten van de internationale solidariteitsbeweging Rachel Corrie, Tom Hurdell en Vittorio Arrigoni om mensenrechten en gerechtigheid te beschermen tegen het imperialisme, het zionisme en het kolonialisme.”

Zij die het leven verloren en politiek gevangen zijn, zullen voor altijd worden herinnerd als de strijd tegen de bezetting voortduurt totdat Palestina vrij is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *