Israeliche kolonisten schieten een Palestijnse boer dood in Qusra, ten zuiden van Nablus.

[ bron: PNN / Bethlehem, 30 oktober 2017]

Een Palestijnse boer werd doodgeschoten door Israëlische kolonisten terwijl hij op zijn land werkte in de buurt van het dorp Qusra, ten zuiden van Nablus op de Westelijke Jordaanoever.

Israëlische kolonisten openden naar verluidt het vuur op Mahmoud Zaal Odeh, in de veertig, en verwondden hem ernstig. Hij werd een paar minuten later dood verklaard.
Dit is niet de eerste keer dat een Palestijn wordt gedood door illegale Israëlische kolonisten. Op 18 mei schoot en doodde een Israëlische kolonist een 23-jarige Palestijn tijdens een protest in Huwarra, ten zuiden van Nablus,
Alleen al in 2016 documenteerde het Bureau van de Verenigde Naties voor de Coördinatie van Humanitaire Aangelegenheden (OCHA) 107 kolonistenaanvallen op Palestijnen en hun eigendommen op de Westelijke Jordaanoever, inclusief Oost-Jeruzalem, volgens WAFA News Agency.

Grote troepen van het bezettingsleger bestormden het dorp en gebruikten versterkingen rond het dorp en rond de grot waar de kolonisten werden vastgehouden. Het Israëlische leger beweerde dat een groep kolonisten zich in de buurt van het dorp Qusra bevond waar Palestijnen stenen naar hen gooiden.