Wie houdt Israël verantwoordelijk voor zijn misdaden?

ISM-Palestina, 
Palsolidariteit.org 23 november 2023 ~~~

Op dinsdagavond voerden de Israëlische bezettingstroepen een militaire operatie uit die 10 aaneengesloten uren duurde en resulteerde in de dood van 6 Palestijnen en de vernietiging van de infrastructuur van het kamp – straten en wegen, beschieting van de al-Balaawneh Diwan, en twee andere huizen.

Terwijl de bewoners van de stad Tulkarem en het kamp genoten van de rust, werden ze op dinsdagavond rond 11:00 uur opgeschrikt door het nieuws van de bestorming van de stad en het kamp door tientallen militaire voertuigen. Ooggetuigen vertelden dat ongeveer 40 militaire voertuigen, waaronder jeeps en D9 bulldozers, het vluchtelingenkamp Tulkarm bestormden.

Israëlische sluipschutters werden overal ingezet, vooral op de daken van Palestijnse huizen in het kamp en de omgeving, en ook in gebouwen in aanbouw in de stad, gericht op alles wat bewoog.

De bulldozers van de Israëlische bezetting begonnen zoals gewoonlijk de hoofdwegen in het kamp plat te walsen, vernietigden de infrastructuur zoals ze dat ook deden bij de vorige invasie, en vernielden het water- en rioolnetwerk.

Een Israëlische drone viel ook het gebouw Diwan Al-balaawneh aan, een publiek eigendom van het kamp, en de mensen die erin zaten. Vier Palestijnen in dat gebouw werden gedood. Nog eens twee Palestijnen werden gedood door Israëlische sluipschutters.

Drie huizen werden verwoest met matige schade, een auto werd verbrand en drie andere auto’s werden beschadigd, toebehorend aan twee burgerbewoners van het kamp.

Gevoelens van angst, spanning en wanhoop overheersten onder de bewoners van het kamp omdat de Israëlische bezettingstroepen het kamp blijven bestormen, Palestijnen doodden en de infrastructuur, straten en wegen in het kamp vernielden.

Honderden Palestijnen namen deel aan de begrafenis van de lichamen van de 6 martelaren in het kamp. Hun lichamen werden overgebracht naar het huis van hun families voor een laatste afscheidsblik, waarna hun lichamen werden overgebracht naar de UNRWA-school om voor hen te bidden. En omdat het er zoveel waren, namen veel kampbewoners deel aan de begrafenis. De kampbewoners droegen de lichamen van de martelaren op hun schouders en scandeerden woorden die woede, eenheid en verzet tegen de bezetting op legitieme manieren uitdrukten. Tot ze aankwamen op de begraafplaats van Denabaa.

Inwoners van Tulkarm verzamelen zich voor de begrafenis van 6 martelaren van de inval van het bezettingsleger.

De Israëlische bezettingstroepen gaan door met het begaan en intensiveren van hun misdaden tegen het Palestijnse volk op de Westelijke Jordaanoever, in het bijzonder in de Gazastrook. Volgens het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid heeft het aantal martelaren op de Westelijke Jordaanoever sinds 7 oktober meer dan 215 bereikt.

Verdriet en angst blijven bestaan voor Palestijnen in Tulkarm en op de hele bezette Westelijke Jordaanoever.

Topfoto: Vernietiging van Tulkarm door de bezetter