Israëlische troepen arresteren 3 kinderen en blokkeren de markt voor de 2e dag, in bezette Hebron.

24 augustus 2017 | International Solidarity Movement, al-Khalil team | Hebron, bezette Palestina

Israëlische soldaten kwamen voor de tweede achtereenvolgende dag de oude stad in Hebron (al-Khalil) binnen, en arresteerden vier mensen. Het bezettingsleger blokkeerde de hoofdweg en de markt gedurende 4 uur, waardoor de beweging van de Palestijnen ernstig werd beperkt. Ze gebruikten hierbij stungranaten.

Israëlische troepen beperken de beweging van Palestijnen

Rond 9 uur ging een groep soldaten in de straten van de oude stad in Hebron binnen. Ze arresteerden een man gearresteerd en brachten hem naar de militaire basis. Tegelijkertijd blokkeerden de soldaten de belangrijkste marktweg, waardoor mensen zich niet konden verplaatsen tussen de markt en hun huizen.

Dit is zeer nadelig voor de op handel gebaseerde economie in de oude binnenstad, waar de winkeliers het al moeilijk hebben, door de Israëlische bezetting en onder meer de gedwongen bewegingsbeperkingen.

Israëlische troepen gooien granaten bij Palestijnen

Omstreeks 11.45 uur trokken de Israëlische soldaten zich terug in de militaire basis, m.u.v één militaire eenheid, die in het gebied bleef patrouilleren. Drie uur later kwamen de Israëlische soldaten opnieuw hun kazerne uit en blokkeerden de weg nog een keer.

Deze keer arresteerden ze 3 kinderen. 2 jongens van 13 en 14 jaar en een jongen van 7 jaar. De vader van de 7-jarige, kwam tussenbeide en slaagde erin om zijn zoon vrij te krijgen, terwijl de andere twee kinderen door de soldaten meegenomen werden zonder de aanwezigheid van hun ouders of voogd.

Details over waar de twee gearresteerde kinderen heen zijn gebracht, ontbreken.

Omstreeks 15.30 uur verdreven de bezettingsgroepen de menigte gewelddadig door een stungranaat te gooien naar een groep Palestijnen, waaronder kinderen en ouderen, en keerden daarna terug  naar hun militaire basis.