Tweederde van de gedetineerden in het Etzion detentiecentrum zijn minderjarigen

Bron:  Wafa 15 september 2021 ~~~

RAMALLAH, woensdag 15 september 2021 (WAFA) – Twee derde van de Palestijnse gedetineerden in een Israëlische detentiefaciliteit in het illegale nederzettingenblok Etzion, ten zuiden van de zuidelijke stad Bethlehem op de Westelijke Jordaanoever, zijn minderjarig, zei vandaag de Commissie voor Gedetineerden en Ex-Gedetineerdenzaken.

In een perscommuniqué verklaarde zij dat er 24 Palestijnse minderjarigen in de detentiefaciliteit van Etzion waren, die tweederde uitmaakten van het totale aantal gedetineerden aldaar. Zij wees erop dat de meeste minderjarigen die onlangs in de beruchte faciliteit waren opgesloten, tijdens hun detentie en ondervraging werden onderworpen aan diverse vormen van foltering, zowel fysiek als psychologisch.

Zij voegde eraan toe dat zij op brute wijze werden geslagen, op de grond gegooid en vertrapt, terwijl zij met de geweerkolven over hun hele lichaam werden geslagen, beëdigd en lange uren in een legerinrichting vastgehouden met geboeide handen en zonder enig voedsel voordat zij naar de gevangenis werden gebracht.

Er worden momenteel 39 Palestijnse gedetineerden vastgehouden in de Etzion-faciliteit, aldus de commissie.