De Israelische kolonist die zichtbaar branden aanstak in de West Bank, Is een Israelische Soldaat (VIDEO)

Een van de twee joodse kolonisten die onlangs op video werden betrapt met het starten van een brand op de bezette Westelijke Jordaanoever, is een Israëlische soldaat, zo is bekend geworden.

Volgens berichten in de Israëlische media, “kent het leger de identiteit van de kolonist”, en “bevestigden twee veiligheidsbronnen de details, zeggend dat de soldaat met verlof was toen de brandstichting plaatsvond”.

Het leger zei dat “de Israëlische politie naar verwachting het incident zal afhandelen”, terwijl “de politie zei dat ze de soldaat nog moeten arresteren”.

Het incident vond plaats op vrijdag 17 mei, toen kolonisten de Palestijnen en hun eigendommen aanvielen in drie dorpen in de Westelijke Jordaanoever

Terwijl het Israëlische leger in eerste instantie de schuld gaf aan Palestijnen voor het starten van de branden, werd het leger gedwongen zijn verhaal te veranderen nadat een videoclip, gepubliceerd door mensenrechtenorganisatie NGO B’Tselem, duidelijk liet zien dat kolonisten de branden in de velden aanstaken.

In een afzonderlijke video die lokale Palestijnen die dag maakten, werden kolonisten gezien die stenen naar huizen van dorpsbewoners gooien, terwijl Israëlische soldaten “te zien zijn die tussen de kolonisten staan ​​en niets doen om hen tegen te houden”.

Tot op heden is niemand gearresteerd voor een van deze aanvallen.

Joodse kolonisten in de bezette Westelijke Jordaanoever vallen routinematig Palestijnen aan en vernielen hun bezittingen, agressieve daden die bijna nooit zijn onderzocht of vervolgd door de Israëlische bezettingsautoriteiten.

Alle Joodse nederzettingen op de bezette Westelijke Jordaanoever en Oost-Jeruzalem zijn illegaal volgens het internationale recht